Borgmester i politiskole-appel: Få nu truffet den beslutning

Skanderborg-borgmester Jørgen Gaarde (S) opfordrer justitsministeren til hurtigt få afsluttet sagen om en ny politiskole

Danmark skal have en ny politiskole, men hvor skal den placeres? Det spørgsmål har mange kommuner længe ventet i spænding på at få besvaret, og nu ser det ud til, at spændingen kan trække ud lidt endnu. 

Egentlig var det besluttet tilbage i november sidste år, at den skulle ligge i Herning, men nu åbner justitsminister Søren Pape Poulsen (K) en dør på klem for, at den også kan placeres andre steder, hvis politikerne ikke når til enighed.

Læs også Regeringen åbner for ny placering af politiskole

Den udmeldingen får borgmester Jørgen Gaarde (S) i Skanderborg til at ryste stille på hovedet:

- Jeg synes, de skal tage og få truffet den beslutning. Det er en gang uskønt trækken i langdrag. Nu må de tage og vise hensyn til alle og få bygget den skole, siger han fredag morgen, da TV 2 | ØSTJYLLAND overdrager nyheden om, at Herning som placering måske alligevel ikke er et ultimativt krav.

Jeg synes, de skal tage og få truffet den beslutning. Det er en gang uskønt trækken i langdrag.

Jørgen Gaarde, borgmester, Skanderborg Kommune

Udover Skanderborg Kommune har også Randers, Horsens, Favrskov og Silkeborg tidligere meldt sig på banen med forslag til placeringer - både hvad angår eksisterende bygninger og byggegrunde.

Ifølge justitsministeren ligger det dog fast, at skolen skal være nybyggeri, da det er blandt andet Rigspolitiets og Politiforbundets ønske. 

Læs også Gaarde optimistisk om ny politiskole i Skanderborg

I Skanderborg har borgmesteren flere bud på en byggegrund tæt på motorvejen ved hånden, hvis politiskolen alligevel ikke skal ligge i Herning. 

- Der er mange forskellige synspunkter i den her sag, men nu må et af dem vinde. Hvis skolen kommer til at ligge i Skanderborg vil vi selvfølgelig blive glade for det, siger Jørgen Gaarde. 

Justitsminister Søren Pape Poulsen mødes på mandag med forligskredsen for at forsøge at finde en afklaring omkring den nye politiskole.