Borgmester om handicapkørsel: Bedre end for en måned siden

- Med 10.000 ugentlige afhentninger vil der fra tid til anden ske fejl, siger Jacob Bundsgaard

05:06

Det kører ikke helt for Aarhus kommune. I hvert fald ikke når det kommer til at fragte handicappede børn til og fra skole.

- Vi har skiftende tidspunkter og ingen faste chauffører, som kommunen jo har lovet, at vi ville have, siger Lars Asmussen til TV2 | ØSTJYLLAND.

Han er talsmand for forældrene på Stensagerskolen, der en specialskole for handicappede børn.

Læs også Politikere: Pinligt at handicapkørsel ikke fungerer

Forældre og lærere oplever, at problemerne med rettidig afhentning skader børnene i form af stress og flere selvskadende børn.

I Aarhus Kommune er det borgmesterens afdeling, som har ansvaret for, at handicapkørslen fungerer. Men forældre har ikke længere tillid til, at Aarhus Kommune kan løfte opgaven.

Jacob Bundsgaard holder dog fast i, at handicapkørslen er blevet bedre end for en måned siden.

- Vi kan se på tallene, at det går i den rigtige retning, men vi er ikke helt i mål. Vi arbejder på at sikre, at vi lever op til de servicemål, vi har, siger Jacob Bundsgaard.

Han er dog heller ikke tilfreds med handicapkørslen.

- Men med 10.000 ugentlige afhentninger, vil der fra tid til anden ske fejl. Men vi kan ikke leve med, at der ikke er tryghed, siger Jacob Bundsgaard.

Læs også Stadig kaotisk handicapkørsel: Børn er gidsler uge efter uge

Han har derfor aftalt et møde med de forældre på Stensagerskolen, der er berørt af problemerne.

Og så børnepsykolog John Halse peger på, at det har store konsekvenser for børn, at der er så store problemer med rettidig afhentning.

- Uanset om det er almindelige børn eller børn med særlige behov, er det en belastning at blive fragtet rundt. De bliver urolige, rastløse eller stressede, hvilket har konsekvenser, når de sidder på skolebænken. Lærerne oplever måske urolige børn og læringsprocessen bliver ikke optimal, siger John Halse.

Ifølge ham bliver resultatet, at her og nu lærer børnene ingenting.

- På længere sigt bliver resultatet, at de børn får en dårligere skolegang. Det er børn, der i forvejen har udfordringer og her bliver det jo så ekstra belastende, siger John Halse.

Øverst kan du se hele interviewet med Jacob Bundsgaard og børnepsykolog John Halse.