Borgmester om 2017: Væksten skal ikke køre forbi Silkeborg

Steen Vindum kigger frem mod oplevelser og udfordringer i 2017

03:39

Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V) ser frem mod 2017, hvor både oplevelser og udfordringer venter for den østjyske kommune.

Der er blevet flere silkeborgensere i 2016, og det håber Steen Vindum fortsætter.

- Jeg tror, de kan glæde sig til rigtig mange ting. Forhåbentlig kan vi fortsætte den gode udvikling vi er inde i, i forhold til at der bliver flere borgere i Silkeborg. Så kan vi forhåbentlig også fortsætte, at der sker rigtig meget vækst i Silkeborg, at silkeborgenserne er i job, og at der er få ledige, siger Steen Vindum. 

Læs også Vej i Silkeborg klistret til med lyserøde cykler

Det er dog ikke kun de positive glæder, som en borgmester skal tænke på. Udfordringer er der nok af i en moderne tid. Der er kamp om økonomiske investeringer og arbejdspladser, og netop de ting er vigtige at få til Silkeborg, mener borgmesteren.

- Nu er jeg ikke god til at se på udfordringer, men hvis væksten kører forbi Silkeborg, det kunne jeg godt være bekymret for. Det tror jeg nu ikke den gør, vi har jo fået motorvejen, som nu er åbnet, og der er rigtig meget, der tyder på, at folk ikke kører forbi Silkeborg. Vi oplever, at rigtig mange mennesker ønsker at bosætte sig i Silkeborg, og at virksomhederne har fået øje på Silkeborg. Så jeg ser flere muligheder end udfordringer, men en af udfordringerne kunne selvfølgelig være, at væksten kører forbi Silkeborg, siger Steen Vindum.

Silkeborg skal fortsat være en sportsby
Silkeborg fik for alvor placeret sig på det sportslige danmarkskort i 2016. Fodboldholdet Silkeborg IF rykkede op i landets bedste række, og håndboldholdet tog efter en forrygende finale DM-guldet hjem til Silkeborg. 

Læs også Godt håndboldnyt: Jysk bliver hovedsponsor i Silkeborg-Voel

I 2017 flytter Silkeborg IF ind på deres nye stadion, og borgmesteren håber, at det bliver endnu et år i sportens tegn.

- Jeg glæder mig over, at vi er Danmarksmestre i håndbold, og det håber jeg, at vi i 2017 kan manifestere. Jeg håber, at vi, når vi går ud af 2017, spiller fodbold i Superligaen, for der, synes jeg, vi hører til, også på et nyt stadion.

Øverst i artiklen kan du se et længere interview med borgmester i Silkeborg, Steen Vindum.