Borgmester: Motorvej giver mere tid til familien

Ny motorvej gør livet lettere for Silkeborgs 16.000 pendlere, mener borgmester

04:00

Det er en glad Silkeborg-borgmester, der søndag eftermiddag fra nærmeste hold kan se byens længe ventede motorvej blive åbnet for biler, busser og lastbiler.

Ifølge Steen Vindum (V) bliver det i fremtiden langt lettere at pendle ind og ud af byen, ligesom motorvejen også gør livet nemmere for de bilister, der kører i selve Silkeborg. Motorvejen kommer nemlig til at aflaste Ringvejen i den nordlige del af byen - en vej der hidtil har været tætpakket med biler specielt i myldretiden.

I stedet for at sidde bag rattet kan Silkeborgs pendlere i fremtiden bruge tiden på andre og mere fornuftige ting, fastslår Steen Vindum:

Læs også Motionister dehydrerede i varmt motorvejsløb

- Det får enorm betydning for de mange silkeborgensere, der hver dag pendler ud af min kommune for at tage på job. 16.000 mennesker pendler hver dag ud. De får det nemmere, og de får et bedre liv, fordi de får mere tid sammen med deres familier, siger Silkeborg-borgmesteren i et direkte interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Steen Vindum erkender, at de fleste af byens borgere og politikere havde ønsket sig en anden linjeføring end den, Folketinget besluttede. I stedet for at lade motorvejen krydse Gudenådalen i en bue nord for Silkeborg, blev der i stedet anlagt en motorvej, der går tværs igennem Silkeborg by.

Selv om silkeborgenserne tabte kampen om linjeføringen, er indvielsen af motorvejen alligevel en festdag, fastslår borgmesteren.

Læs også Borgmester ville ikke have den motorvej, han har fået

- Den linjeføring, vi lagde op til, den fik vi ikke. Men vi fik en anden linjeføring. Og kan man ikke få den, man elsker, så må man elske den, man får, siger Steen Vindum.

- Vi får Danmarks flotteste motorvej. Og vi glæder os til, at den åbner.

Se et interview med Silkeborg-borgmesteren i videoen øverst i artiklen. Her kan du blandt andet få svar på, hvor god han er til at køre i racerbil - ganske vist i ministørrelse.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender søndag eftermiddag direkte fra åbningen af motorvejen.  Se udsendelsen LIVE her.