Borgmester: Lov skal laves om

Udvist familie uretfærdigt behandlet

01:42

1 af 2

Sagen om aarhusianske Kenneth Iversen og hans udvisningsramte familie vækker stadig undren og forargelse blandt mange.

Kenneth Iversens kone, Yen Ngoc, blev i september sidste år udvist af Danmark, fordi hun med sit vietnamesiske statsborgerskab ikke kunne familiesammenføres med sin mand.

Familien fik afslag på familiesammenføring, fordi Kenneth Iversen ikke levede op til reglerne om selvforsørgelse, da han i en periode havde modtaget revalidering i forbindelse med en alvorlig arbejdsulykke.

Selv om meget tyder på, at Kenneth Iversen nu kan vende hjem på grund af et såkaldt EU-opholdskort, vil Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) kæmpe for, at reglerne laves om.

Se: Nu vender de hjem

- Jeg er gået ind i den her sag, fordi jeg synes, at familien er blevet behandlet uretfærdigt. Den lovgivning, der er på området, burde laves om, så man ikke splitter en familie i atomer, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er åbenlyst urimeligt. Jeg er helt overbevist om, at der vil komme andre af denne her type sager. Jeg synes, man skal benytte lejligheden til at lave det om, inden der er nogen, der bliver klemt i systemet på den her måde igen.

Se flere reaktioner på sagen om Kenneth Iversen i tv-indslaget øverst på siden.