Borgmester: Håbløst projekt

Lufthavn skiller vandene mellem Aarhus og Norddjurs

03:40

1 af 2

Diskussionen om, hvor Aarhus Lufthavn skal være placeret, har endnu engang fået nyt liv.

I dag bragte blandt andet den aarhusianske byrådskandidat Sander Jensen fra Radikale Venstre emnet på banen. Han er varm fortaler for, at den østjyske lufthavn skal ligge tættere på Aarhus.

Se: Kræver ny lufthavn - igen

Her til aften var borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), og rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), i TV 2 | ØSTJYLLANDs studie for at diskutere placeringen.

Norddjurs' borgmester mener, at lufthavnen ligger, hvor den skal og at en flytning af lufthavnen vil være dømt til at mislykkes på forhånd.

- Det forudsætter, at man kan hugge passagerer fra Billund og at man kan få landspolitisk opbakning. Det er et håbløst, politisk projekt. Derfor er jeg ked af, at man i så mange år har skulle diskutere den placering, siger borgmester Jan Petersen (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), er ikke af samme opfattelse. Han mener, at en målrettet indsats og politisk vilje kan realisere projektet med en ny lufthavn.

- Jeg er nødt til at tage udgangspunkt i Aarhus. Aarhus har brug for en ny lufthavn, der kan skabe flere arbejdspladser, flere varer på hylden. Det vil skabe flere ufaglærte og faglærte arbejdspladser, siger rådmand Bünyamin Simsek (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se debatten mellem de to parter i videoen øverst i artiklen.