Borgmester: Flere bliver fattige i 2016

Norddjurs-borgmester frygter, at kommunens økonomi bliver presset i det kommende år

05:20

1 af 2

En række beboere i Norddjurs Kommune bliver trængt på økonomien i 2016.

Det forudser borgmester Jan Petersen (S), der i et interview på TV 2 | ØSTJYLLAND kommenterer på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nytårstale

Ifølge Jan Petersen er der først og fremmest udsigt til, at en del af områdets beboere får færre penge mellem hænderne. Samtidig rammes Norddjurs Kommune økonomisk af regeringens politik.

Dermed får kommunen forringede muligheder for at hjælpe borgere, der har brug for hjælp

- Vi bliver mest af alt udfordret på den sociale konto. Der er mange, der mister penge i 2016. Vores borgere har ikke noget særligt højt indkomstgrundlag. Så jeg forudser, at flere bliver fattige og får brug for fællesskabet. Det får vi mindre ressourcer til at gøre, fordi vi vil kunne mærke regeringens nedskæring i bloktilskuddet.

S-borgmester med pæne ord til Løkke-tale

Jan Petersen understreger, at Norddjurs Kommune sandsynligvis skal vende pengene en ekstra gang i 2016. Udfordringerne bliver ikke mindre af, at kommunen også skal tage sig af flygtninge fra blandt andet Syrien.

- Vi vil komme til at kigge ganske grundigt på de kommunale budgetter - ikke bare næste år, men også de kommende år. Det bliver ikke mindre af, at vi også får flere flygtningeudfordringer, siger Jan Petersen.

Borring: Lad os selv prioritere pengene

Jan Petersen understreger, at Norddjurs Kommune også skal bruge en del penge på infrastruktur. Pengene er dog godt givet ud, mener han:

- I 2016 skal vi bruge mange kræfter på at gennemføre en omfartsvej til 120 mio. kr. Den skal forstærke vores muligheder for, at Grenaa Havn vokser, og for at erhvervsvirksomhederne omkring havnen vokser. Derudover skal vi bruge kræfter på, at letbanen åbner i 2017. Det er en unik mulighed for at forbinde Norddjurs bedre med Østjylland.

Se et interview med Norddjurs-borgmester Jan Petersen og Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V) øverst i artiklen.