Borgmester får plads i tinget

Randers-borgmester Michael Aastrup Jensen (V) sikrede sig med næsten 9.000 personlige stemmer en plads i Folketinget.

Randers' borgmester, Michael Aastrup Jensen, blev med næsten 9.000 personlige stemmer den næstmest populære Venstre-politikere i Århus Amt.

Michael Aastrup Jensen var kun 25 år, da han blev borgmester i Randers i 2001 efter 47 års socialdemokratisk styre. Opgøret med det gamle styre fandt først sin endelige afslutning sidst i januar i år, da kommunen tabte et sagsanlæg mod den tidligere S-borgmester og tidligere topembedsmænd.

I sine valgannoncer har Michael Aastrup Jensen, salgs- og marketingkonsulent, talt for bedre vilkår for iværksættere. Landspolitisk har han tidligere markeret sig som en modstander af 24-års reglen, som forhindrer dansk-udenlandske ægtepar i at bo i Danmark.

- Det er mod mit livssyn, at andre aldersgrænser end myndighedsalderen skal bestemme, hvem der kan gifte sig med hvem, har han sagt til dagbladet Politiken.

I den gamle socialdemokratiske højborg Randers har Aastrup Jensen ikke kunnet fare helt så hurtigt frem med den effektivisering, som han gerne ville. Samtidig mener han ikke, at det ene langtidsparti er værre end det andet, når det gælder faren for at stivne.

- Jeg tror ikke så meget, at det var, fordi det var socialdemokratisk, men mere, at det var ét parti, og at det var én ledelse, der havde styret det så lang tid, har han tidligere sagt til Ritzau.

Borgmesteren har bebudet at fortsætte på borgmesterkontoret perioden ud, samtidig med at han arbejder i Folketinget.