Borgmester: Er ikke headhuntet

På jagt efter nyt arbejde fra 1. januar

I fem af de østjyske kommuner vil borgmesteren snart få nyt navn. Fra den 1. januar sætter de nye borgmestre sig i stolene, og det betyder, at de nuværende borgmestre må sig om efter nye udfordringer.

TV 2 | ØSTJYLLAND har i dag talt med Silkeborgs borgmester, Hanne Bæk Olsen (S), som snart må vige borgmesterstolen for Steen Vindum (V). Her kan du læse, hvad Silkeborg-borgmesteren skal lave, når hun ikke længere kan kalde sig borgmester.

Socialdemokraternes Hanne Bæk Olsen har siddet som borgmester i Silkeborg Kommune siden 2010.

Se: Første V-borgmester i 60 år

Fra den 1. januar må hun lede efter et nyt arbejde, og det er hun allerede godt i gang med:

- Jeg har jo kendt den her mulighed. Situationen, at man står den ene dag fra den anden og ikke har noget arbejde, den deler jeg jo med ganske mange. Jeg tror, at når man ved, at den dag kan komme, så holder man sig også lidt orienteret, siger Hanne Bæk Olsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Før Hanne Bæk Olsen overtog borgmesterposten i 2010, arbejdede hun som centerleder hos Post Danmark.

Se: - Jeg blev fundet for let

Hun mener derfor, hun kan bruge sine erfaringer med personale- og lønforhold og også erfaringerne som borgmester:

- Jeg har sådan en idé om, at jeg skal tilbage til noget af det, jeg var god til og som jeg også holder rigtig meget af, siger Hanne Bæk Olsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Borgmesteren fortæller dog, at der endnu ikke er konkrete jobtilbud på bordet, så nu fortsætter jobjagten:

- Det har ikke været sådan, at der har været nogen, som har ønsket at headhunte mig. Det er også meget tidligt endnu, men jeg har selvfølgelig kigget lidt på markedet, siger Hanne Bæk Olsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.