Borgmester afviser al kritik

- Har ikke forsøgt at skjule noget

01:44

1 af 2

Ingen har forsøgt at skjule noget. Sådan lyder svaret fra Norddjurs' borgmester, efter han lørdag er blevet kritiseret for ikke at orientere byrådet om sjuskeriet i forbindelse med kommunalvalget sidste år.

- Jeg vil gerne afvise kritikken. Der er foretaget et valg og jeg bad Indenrigsministeriet om svar på, hvem der skal behandle klagen. Det fundament skulle som minimum være til stede, før vi orienterede kommunalbestyrelsen, siger borgmester Jan Petersen (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Lørdag blev borgmesteren kritiseret af viceborgmester Benny Hammer for ikke allerede i august at fortælle byrådet, at Enhedslisten havde klaget over en fejl i behandlingen af partiets registrering.

Se: Kritik af borgmester

På grund af den fejl kom Helle Plougmann og ikke Inky Remy i byrådet. Det klagede Enhedslisten over 18. august, men byrådet blev først orienteret 14. oktober.

- Der er mange spørgsmål her. Håbede man sagen forsvandt, eller er vi kun orienteret, fordi pressen har fået nys om sagen, spørger Benny Hammer.

Se: Politisk skandale

Men kommunen ventede blot på hjælp fra Indenrigsministeriet, siger borgmesteren. Den hjælp kom dog ikke, da der ikke er nogle kendte fortilfælde. Derfor skal det hele afgøres af kommunens valgbestyrelse.

- Nu skal vi mødes og diskutere det. Hvad der sker, ved jeg ikke endnu, siger borgmester Jan Petersen.

Se borgmester Jan Petersens forklaring øverst i artiklen.