Borgerprotester mod udvisning

Borgere i Ry chokerede over, at ældre svagelig mand skal udvises, selv om datter og svigersøn kan og vil forsørge ham.

En gruppe borgere i Ry forsøger med protester på internettet og breve til politikere at stoppe udvisningen af en ældre mand fra Aserbajdjan, Khanoglan Gulmammadov, som efter de protesterendes mening umuligt vil kunne klare sig selv i hjemlandet.

Khanoglan Gulmammadov har siden en hjerneblødning været afhængig af andres hjælp, han har lidt af depression, en blodprop og han er lettere dement, fortæller en af hans støtter, Bjarne Jensen.

For tiden bor Khanoglan Gulmammadov hos sin datter og svigersøn i Gl. Rye. De to er velintegrerede flygtninge med henholdsvis eget pizzeria og fast arbejde. De er selvforsørgende og villige til at forsørge deres far og svigerfar. Alligevel har han fået afslag på en ansøgning om humanitær opholdstilladelse.

Den protesterende gruppe møder forståelse hos Rys borgmester Jonna Grønver (V). Overfor TV2 / ØSTJYLLAND understreger borgmesteren, at hun generelt støtter den danske udlændingelovgivning, men i dette tilfælde ikke finder en udvisning i orden.

Se mere i TV2 / ØSTJYLLAND kl. 19.30.

Protesterne på internettet kan ses på dette link: <STRONG><A href="http://shahlasfar.blogspot.com/">http://shahlasfar.blogspot.com/</A></STRONG>