Borgerne flygter fra racerløb: Det er uudholdeligt

Classic Car Race Aarhus deler vandene. Nogen jubler, når løbet er i byen, imens andre ligefrem flytter væk

01:16

Denne weekend er det atter tid til det årlige racerløb i Aarhus, Classic Car Race. Som alle andre år er der lagt op til hvinende dæk, motorlarm og hårde opbremsninger, og det vil utvivlsomt være til gene for beboerne nær løbsbanen.

Der er for mange af dem derfor kun én ting at gøre – tage væk i weekenden under løbet.

- Det er uudholdeligt – vi kan ikke være udenfor, siger beboer på Stefanshjemmet, John Kristensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Guide: Alt du skal vide om Classic Race Aarhus

Hjemmet, der er et botilbud for voksne med handicap, ligger på Carl Nielsens Vej, som er spærret af under Classic Car Race. Beboerne sidder med andre ord på første parket til det store racerløb, og det er der delte meninger om.

- Nogle af beboerne synes, at det er rigtig fedt, og så er der lige så mange, der synes, at det er træls, siger terapeut Helle Nygaard fra Aarhus Kommune.

Classic Car Race blev i dag skudt i gang med det traditionsrige børne-sæbekasseløb, og her var der i hvert fald stor glæde at spore. 

Stefanshjemmet ligger til daglig i et fredeligt villakvarter, men det bliver der så lavet om på for en stund – noget der undrer beboeren John Kristensen.

- Jeg synes, at det er skidegodt, at vi har sådan et arrangement i Aarhus, men jeg synes, at det er underligt, bilerne skal køre rundt i sådan et villakvarter. Det burde være nede på havnen i stedet, lyder det fra ham.

Læs også Prins Joachim gæster igen Aarhus og kører Classic Race

Folkene bag Classic Car Race Aarhus er bevidste om, at løbet kan give gener. Derfor gør man også meget for at bevare et godt forhold til de nærmeste naboer, som angiveligt bliver lovet gratis hotelophold i perioden med hotelstøj.

John Kristensen har i hvert fald tænkt sig at flytte væk fra Stefanshjemmet i de kommende dage. 

Du kan se mere fra løbets første dag i indslaget øverst i artiklen.