Borgerlige ønsker forstærkning ved forhandlings-bordet

De borgerlige partier i Aarhus ønsker samme regler som borgmester Bundsgaard, når det handler om brug af embedsmænd ved budgetforhandlinger

Marc Perera Christensen og Bünyamin Simsek (th).

Unfair og skævvridende.

Sådan lyder det i kor fra de borgerlige partier i Aarhus Byråd, efter de har fået nej til at kunne tage embedsmænd med til møder og forhandlinger om det kommunale budget.

Partierne ønsker samme vilkår som borgmester Jacob Bundsgaard (S), der kan have embedsmænd med til forhandlingerne. Sagen blev drøftet på et magistratsmøde mandag.

- Borgmesteren ønsker desværre stadig at være den eneste, der har embedsmænd med ved forhandlingsbordet. Det er en dårlig idé, siger Venstres leder og rådmand,  Bünyamin Simsek, i en pressemeddelelse.

- Det giver et skævt informationsniveau mellem borgmesteren og de øvrige rådmænd, når man sidder i forhandlingsrummet sammen med borgmesteren og hans embedsmænd. Borgmesterens embedsmænds har et politisk filter på, og det skaber ikke en ligeværdig politiske proces, siger Simsek. 

Læs også Almaz tager over i Liberal Alliance: Jeg er ikke en ny Lars Boje

Rådmand Jette Skive (DF) mener, at forhandlingerne kvalificeres, hvis rådmændene får en embedsmand med.

- Det er jo ikke små ishuse, vi styrer, men milliarder af skattekroner, siger hun.  

Tilsvarende toner lyder fra De Konservatives 2. viceborgmester, Marc Perera Christensen.

- Det her handler om at skabe gennemsigtighed, åbne og ærlige debatter, hvor vi alle får de bedste forudsætninger for at lave gode politiske beslutninger til gavn for Aarhus, siger han og uddyber:

- Vi søger gerne kompromis med borgmesteren her og foreslår pragmatisk, at embedsmændene kan lytte til debatten over en højttaler uden at sidde i selve forhandlingsrummet, siger Marc Perera Christensen.