Borgergruppe: Lufthavn er en 100-årsinvestering

Talsmanden for borgergruppen ’Lufthavn til Aarhus’ har ikke opgivet sin kamp

01:19

For mange var det et endeligt punktum i en årelang strid, men sådan er det ikke alle, der tolker borgmester Jacob Bundsgaards (S) nej til en ny lufthavn ved Thomasminde. Finansieringen hænger ikke sammen, siger borgmesteren, men så må man ændre finansieringsformen, lyder kontrameldingen.

- Det er en ærgerlig udmelding, men vi tager det meget med sindsro, for det er kun den ene model, der er lagt i graven, siger Lasse Thomassen, talsmand for borgergruppen ’Lufthavn til Aarhus’. 

Læs også Ny lufthavn ved Thomasminde droppes

- Vi har hele tiden drømt om ren privat finansiering. Vi lægger os ikke ned. Vi arbejder videre med nogle andre modeller, og nu tager vi en drøftelse med erhvervslivet og de partier, der stadig støtter op, og så starter vi måske forfra, siger han.

Dermed lægger han sig på linje med de borgerlige partier i byrådet, der ikke er klar til at lade al snak om lufthavn forstumme. 

Læs også Simsek: Borgmesteren mangler mod

Til gengæld kan det muligvis være svært at se, hvilke private investorer, der skal investere i en lufthavn, der er i både politisk og økonomisk modvind. Men det mener Lasse Thomassen at have svaret på.

- Det kunne være pensionsselskaber, for det her er jo ikke kun en 20-årsinvestering, det er en 100-årsinvestering, siger han.

Se mere i videoen øverst i artiklen.