Borgere: Sjovt med kæmpe-frikadelle i Randers

Randers har fået en stor frikadelle-skulptur

I Randers kan borgerne lige nu opleve en noget anderledes skulptur i gadebilledet.

En eller flere ukendte personer har opstillet en stor frikadelle-skulptur på et plankeværk ved rundkørslen nær politistationen i Randers Midtby.

- Jeg synes, at den er fin, siger Linda Nielsen, der er sygeplejerske og søndag var en tur forbi kæmpefrikadellen.

I januar måned snakkede alle i Randers om frikadeller, da et lille flertal i byrådet bestående af Venstre og Dansk Folkeparti besluttede, at dansk madkultur, deriblandt svinekød, skal være en del af menuen i daginstitutionerne i Randers Kommune.

Frikadelle-skulpturen er dog ikke lavet af svinekød, løg og æg.

Det er sjovt

- Jeg synes, at folk skal have lov til at udstille det, de har lyst til, siger Linda Nielsen.

Hun fortsætter:

- Jeg ved ikke, om jeg synes, at det er et godt image, men skaden er ligesom sket, og så kan man lige så godt tage lidt sjov med det.

Bjarne Axelsen er lærer fra Brønderslev. Han er i weekenden en tur i Randers og benyttede lejligheden til at tage en tur forbi frikadellen, som har han har læst om i medierne.

En sjov gimmick

- Jeg synes, det er en sjov gimmick. Det er jo et kunstværk, og det er også en måde at markere på, at der nu er en turistattraktion i Randers. Men forud for det er der gået en utrolig debat om det her med frikadeller eller ikke frikadeller i danske daginstitutioner, siger Bjarne Axelsen og fortsætter:

- Nu har man så markeret det, og så vil folk måske stille sig selv eller andre det spørgsmål, når de står her: Hvad er det for noget, og hvorfor er det her? For det er jo en del af vores historie nu.

I videoen øverst på siden kan du se og høre mere om frikadellen.