Borgere: Et nummer for groft

Randrusianere til kamp mod ny konstitueringsaftale

04:27

1 af 2

Det gik ikke stille for sig, da et flertal i Randers Byråd mandag besluttede at arbejde videre med planerne om en ny omkonstitueringsaftale.

Beslutningen betyder efter alt at dømme, at tre udvalgsformænd mister deres poster, selv om de bakkede op om borgmester Claus Omann Jensen (V) ved det seneste kommunalvalg.

Indenfor i byrådssalen rettede blandt andre socialudvalgsformand Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten et hårdt angreb mod Venstre og Dansk Folkeparti.

Udenfor rådhuset havde flere lokale beboere taget opstilling for at vise deres utilfredshed med forslaget.

Se: Omstridt aftale stemt videre

- I det øjeblik man har lavet en aftale og har fået en borgmesterpost på baggrund af den aftale, så er det et svigt og et brud, når man går hen og laver en omkonstituering. Man kan ikke regne med, hvad de folk lover, sagde Lise Baastrup, som var mødt frem på Rådhustorvet forud for byrådsmødet.

- Det er dybt problematisk i et demokrati, hvis man ikke kan tro på, at den man stemmer på også holder det, som vedkommende står og siger, inden man stemmer.

Ifølge Lise Baastrup er også mange andre randrusianere skuffede over forslaget om at gennemføre en omkonstituering.

- Der er rigtigt mange mennesker, der på Facebook giver udtryk for, at godt nok har de ikke altid været særligt politisk interesserede, men det her, det synes de er et nummer for groft.

Se: Randers-borgmester fik banan og hest

Lise Baastrup fik opbakning fra Marianne Grann, der også havde taget opstilling foran rådhuset med et banner med påskriften "Stem på demokratiet".

- Man bliver mere og mere led og ked ved det hele, fordi man kan mærke, at der slet ikke bliver taget hensyn til, hvad borgerne ønsker. Under skoleforløbet (lukningen af lokale folkeskoler, red.) var det meget tydeligt, at en stor del af politikerne slet ikke havde sat sig ordentligt ind i de over 350 høringssvar, der var kommet fra borgere, mener Marianne Grann.

- Når man laver en så stor forandring for børn, lærere og forældre, så er det ikke godt for borgerne, hvis man ikke bliver taget med på råd. Det er det, nærdemokrati burde gå ud på.

Mød de to skuffede Randers-kvinder i videoen øverst i artiklen.