Borger: Vi vil se dem i øjnene

Utilfredshed med politikernes håndtering

01:58

1 af 2

Randers Kommune er gennem den seneste måned blevet mødt af hård kritik for deres behandling af kommunens kontanthjælpsmodtagere.

Flere unge er blevet erklæret uddannelsesparate, selvom de slet ikke er det, lyder kritikken.

Se: Her er flest unge erklæret parate

Det fik en gruppe kontanthjælpsmodtagere til at møde op til aftenens byrådsmøde, som er gået i gang i dag klokken 17.

Her skal et forslag om at revisitere de unge kontanthjælpsmodtagere tages op:

- Folk bliver ikke afklaret til den tid, de skal, og vi har en grim ting lige nu med nogle unge mennesker, som åbenbart ser ud til at være visiteret forkert, siger kontanthjælpsmodtager Marianne Gran til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Borgere frem for multihal

Den nye kontanthjælpsreform, som trådte i kraft den 1. januar i år, betød, at kommunen skulle vurdere, hvorvidt unge kontanthjælpsmodtagere under 30 år var parat til at gå i gang med en uddannelse.

Det er denne visitation, som er blevet kritiseret, fordi kommunen ikke har indkaldt de unge til en samtale for at afklare deres situation, hvilket ellers er beskrevet i retningslinjerne fra Beskæftigelsesministeriet.

På byrådsmødet i aften skal det blandt andet besluttes, om kommunen skal bruge 16 millioner kroner på en ny multihal. Penge, som kontanthjælpsmodtager Marianne Gran hellere så blive brugt på at rette op på kommunens sagsbehandling:

- Vi vil jo gerne ind og se vores politikerne i øjnene, når de måske sidder og uddeler nogle penge, som måske kunne vente lidt eller finansieres på anden måde og måske tænke lidt på borgerne, siger kontanthjælpsmodtager Marianne Gran til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om kritikken af kommunens håndtering øverst i artiklen.