Boom: Stor turismerekord i Aarhus

Turisterne vælter til Aarhus i tusindvis, viser nye tal

Aarhus' turismevækst er suveræn. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

På landsplan har Danmark haft 8,5 flere turismeovernatninger i 2015 sammenlignet med året før, men i Aarhus er det tal hele 17,2 procent - altså mere end dobbelt så højt.

Det gør samtidig Aarhus til den større bykommune i landet, der har klart den største vækst. Til sammenligning er København steget med 10,1 procent, mens Odense har haft 6,8 procent flere overnattende gæster.

- Nu begynder man at høste de frø, man har sået de sidste tre-fire år. Vi har aldrig haft så mange kongres- og erhvervsturister. For tre år siden markedsførte vi Aarhus som storbyturisme attraktion. Det kan vi se, at det begynder at give effekt, siger Peer H. Kristensen, der er direktør i VisitAarhus.

Krydstogtgæster strømmer til Aarhus

Men det er absolut ikke kun erhvervsturisme, der hitter i Aarhus.

- Aarhus er blevet et sted, man rejser til. I juli måned havde vi eksempelvis rekord i antallet af hotelgæster, og det er usædvanligt, for Aarhus plejer ikke på den måde at være et sted, man rejser til. Men nu er der også turister i hverdagene, siger Peer H. Kristensen.

Der er satset på international markedsføring, og så hjælper det også, at Aarhus i 2017 skal være europæisk kulturhovedstad.

- Der er kulturinstitutioner, der kan matche Købehavn, og nu kommer Aarhus også på restaurantscenen. Det billede, der tegner sig, er, at 'Københavns lillebror kommer nu', siger Peer H. Kristensen.