Boligpriser falder mest her

Prisfald på parcel- og rækkehuse i Østjylland.

I Østjylland er priserne på parcel- og rækkehuse faldet med 1,8 pct. i 2. kvartal. Prisfaldet overstiger langt det gennemsnitlige prisfald på landsplan på 0,5 pct. Det får nu den østjyske kredsformand for Dansk Ejendomsmæglerforening til at kræve en boligpakke gennemført hurtigt:

- Som tallene viser, er der stort behov for en indgriben fra det nye Folketing, og en lappeløsning er ikke nok. Der er behov for en langtrækkende løsning, så samfundet igen kan få glæde af omsætningen på boligmarkedet. Det hjælper hele detailmarkedet og håndværkerne, siger kredsformand for Dansk Ejendomsmæglerforening i Østjylland, Jan Larsen.

Gennem al den tid udbudsstatistikker er udarbejdet har andelen af parcel- og rækkehuse til salg aldrig været så højt som nu, oplyser Dansk Ejendomsmæglerforening. Fra første til andet kvartal 2011 er antallet af parcel- og rækkehuse udbudt til salg i Østjylland steget fra 5.733 til 6.644. Det er en stigning på 15,9 pct.

- Stilstanden på boligmarkedet er alvorlig, og udover det nedsatte forbrug som følge af svigtende handler, går det også ud over mobiliteten i samfundet, siger Jan Larsen.

Boligmarkedsstatistikken udarbejdes i samarbejde mellem Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditrådet, Realkreditforeningen og Finansrådet.