Bokser tror på OL-medalje

Aarhusiansk bantamvægter til OL i London

Dennis Ceylan tror på sine egne chancer, når han til sommer som den første bokser i 12 år skal repræsentere Danmark ved OL.

Det fortæller den aarhusianske bantamvægter, efter at han onsdag sikrede sig OL-billetten i forbindelse med et kvalifikationsstævne i Trabzon i Tyrkiet.

- Jeg har altid troet på, at jeg kunne bokse lige op med de bedste. Det har jeg også vist, jeg kan. Jeg tror på et godt resultat og muligvis en medalje til OL, siger Ceylan, som dog fortæller, at meget skal falde i hak.

Blandt andet lodtrækningen, og Ceylan kan forbedre sin OL-lodtrækningsmuligheder, når han de kommende dage bokser semifinale og måske finale ved stævnet i Trabzon.

- Lige nu har jeg nået mit delmål, og det var at komme med til OL. Så må jeg tage kampen i morgen. Jeg tror, at jeg har gode muligheder for at vinde, siger Ceylan med henvisning til semifinalen mod Pavlo Ishchenko fra Ukraine.

Det er kæmpestort
Dagen derpå har den aarhusianske bokser stadig svært ved at fatte, at han skal til London til sommer.

- Det er jo kæmpestort. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, for det er ikke rigtig gået op for mig. Jeg tror først, det går op for mig, når jeg lander i Danmark, siger Dennis Ceylan.

Danmark har tidligere fejret store triumfer i den olympiske bokseturnering, hvor det er blevet til sammenlagt 12 medaljer. Det er dog lang tid siden, at det sidst blev til dansk metal.

Den seneste medalje kom i hus, da Brian Nielsen i 1992 vandt bronze i supersværvægt ved OL i Barcelona.

OL i London afholdes fra den 27. juli til 12. august.