Bogbutikken med det hele

Forretning overlever ved at have et stort udvalg

01:40

1 af 2

Mange butikker har svært ved at løbe rundt flere steder i Østjylland.

Det gælder også i Langå, hvor mange forretninger har måttet dreje nøglen om, men det er ikke tilfældet for Martin Bay Nielsen og hans butik.

- Det er blevet lidt en stående vittighed, at jeg kan skaffe alt det, som kunderne efterspørger, siger Martin Bay Nielsen, der er butiksindehaver i Langå.

TV 2 | ØSTJYLLAND har de seneste dage sat fokus på kampen mod butiksdød i Østjylland. Og her har Martin Bay Nielsen knækket koden i forhold til at overleve. Han har det hele.

Engang var butikken en boghandler, men nu forhandler han en helt masse andre ting end blot bøger. På hylderne i butikken finder kunderne blandt andet garn, kaffemaskiner, maling, ure, legetøj og slik.

- Dengang isenkræmmeren lukkede, der tog vi nogle af hans varegrupper ind. Det samme gjorde vi med posthuset, da det lukkede. Der kom Post Danmark og spurgte, om vi havde lyst til at overtage postfunktionen. Det samme skete, med Dansk Tipstjeneste, da købmanden lukkede, siger Martin Bay Nielsen.

På den måde endte boghandleren med at blive en slags multikøbmand med alt muligt forskelligt på hylderne.

Og han er sikker på, at det er årsagen til, at butikken har overlevet i en tid, hvor mange andre forretninger rundt omkring i Østjylland har måttet dreje nøglen.

Du kan se mere om Martin Bay Nielsens butik i indslaget øverst i artiklen.