Bofællesskab vil styrke fællesskab mellem borgere og udviklings-hæmmede

Hos Bofællesskabet Elev håber de, at både den lokale børnehave og skole vil gøre brug af deres nye bålhytte

00:45

I landsbyen Elev nord for Aarhus blev der lørdag afholdt markedsdag, hvor blandt andet en ny bålhytte med et helt særligt formål blev indviet hos Bofællesskabet Elev.

Bålhytten og markedsdagen er en del af en plan om at opbygge et fællesskab mellem de udviklingshæmmede beboere i Bofællesskabet Elev, og resten af landsbyens indbyggere. Noget, som de i bofællesskabet har arbejdet målrettet med siden 2016.

Læs også Helt særlig fodboldklub bliver hyldet af kommune

- Vi vil være en del af byen, vi vil ikke være sådan en landsby i landsbyen. Vi insisterer på fællesskab, siger socialpædagog og projektkoordinator ved Bofællesskabet Elev Helle Primdahl.

Vil skabe relationer

Bålhytten ligger ved Bofællesskabet Elev, hvor 36 unge i alderen 18 til 30 år med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse bor til dagligt. 

Vi vil være en del af byen, vi vil ikke være sådan en landsby i landsbyen. Vi insisterer på fællesskab.

Helle Primdahl, socialpædagog og projektkoordinator

Hos bofællesskabet forsøger de at inddrage beboerne i byens fællesskab ved at deltage i mange af byens arrangementer og ved at invitere borgerne ind i bofællesskabet. Derfor håber de også, at bålhytten vil blive brugt af andre i området.

- Her vil vi gerne mødes og skabe relationer, og vi vil også gerne skabe noget åbenhed om, hvem vi er, og hvordan det er at være handicappet, så derfor håber vi jo også, at skolen og børnehaven vil benytte det her tilbud og komme op og bruge vores bålhytte, siger Helle Primdahl. 

Beboere i Elev var mødt op for at tage del i markedsdag og indvielsen af ny bålhytte.

Borgere er positivt stemt

Bofællesskabet har tidligere haft fuldt hus, når de har inviteret til arrangementer, og denne lørdag var flere af de lokale borgere fra Elev også mødt op.

Og blandt dagens fremmødte indbyggere var der da også positive ord om områdets nye bålhytte.

- Det er fantastisk, det er et lækkert rum og godt at komme ud og få noget frisk luft for folk, der er her, siger Henrik Kærgaard, der er beboer i Elev. 

Læs også Rikkes søn blev væk: Fandt ham udenfor kun iført undertøj