Bølge af tyverier fra biler - politiet på ekstra patrulje

Østjyllands Politi har fået omkring tyve anmeldelser om knuste ruder og tyverier fra biler i Aarhus-forstaden Tranbjerg. Nu patruljerer de i området

Tyverierne er foregået ved, at ruderne på bilerne er blevet knust. Arkiv - Foto: Kaspar Wenstrup - Ritzau Scanpix

En bølge af tyverier fra personbiler har ramt Tranbjerg syd for Aarhus. I går fik Østjyllands Politi 17 anmeldelser om tyverier, og hele weekenden har der været omkring tyve indbrud i biler. 

Vi opfordrer folk til ikke at have tasker og lignende til at ligge synligt i bilerne, så tyvene bliver fristet,

Morten Bang Rasmussen, vagtchef, Østjyllands Politi

Tyverierne foregår typisk ved, at ruden til bilen bliver knust, hvorefter tyvene stjæler, hvad der måtte ligge fremme.

- Vi opfordrer folk til ikke at have tasker og lignende til at ligge synligt i bilerne, så tyvene bliver fristet, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Morten Bang Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Leif ved hvad 760 vejnavne betyder

19-årig mand sigtet

Lørdag aften anholdt politiet en 19-årig mand. Han blev sigtet for et brugstyveri af en personbil tidligere på dagen, men blev efterfølgende løsladt. Efterforskningen har ført til, at han ud over brugstyveri også er sigtet for et af de øvrige tyverier i området.

Indbruddene er foregået forskellige steder i Tranbjerg, og Østjyllands Politi har efter de mange knuste bilruder valgt at patruljere præventivt i området. Derudover efterlyser de vidner, som kan hjælpe dem videre.  

Hvis man ser et iganværende indbrud, skal man ringe 1-1-2, så vi kan komme derud hurtigst muligt.

Morten Bang Rasmussen, vagtchef, Østjyllands Politi

Læs også 24-årig slog dørmand og spyttede på politiet

- Vi vil meget gerne høre fra folk, hvis de ser eller hører noget mistænkeligt. Hvis man ser et iganværende indbrud, skal man ringe 1-1-2, så vi kan komme derud hurtigst muligt, siger Morten Bang Rasmussen.