Bodil værre end Allan

Midtjyske skove hårdt ramt

Væltede træer spærrer stier og veje i skovene efter torsdagens storm, der særligt gik hårdt ud over skovene i Midtjylland og i Vestjylland.

Alligevel melder styrelsen allerede nu ud, at Bodil gik hårdere ud over de offentlige danske skove end oktoberstormen Allan.

- Især i Vest- og Midtjylland ser det kaotisk ud. Det var en ganske voldsom storm, og vi har en masse oprydningsarbejde, vi skal kaste os over, siger skovrider i Naturstyrelsen Ole Livbjerg.

Naturstyrelsen vurderer, at der er væltet træer på mindst 290.000 kubikmeter. Det er over dobbelt så mange, som der væltede under stormen i oktober.

Se: Stadig enkelte afspærringer

Under stormen væltede der så mange træer, at det svarer til halvdelen af de træer, Naturstyrelsen normalt fælder på et år. Tabene vil løbe op i et tocifret millionbeløb, vurderer Ole Livbjerg.

Miljøministeriet ejer omkring 20 procent af de danske skove. Resten er private, og også de skove er blevet hårdt ramt, fortæller skovbrugets brancheforening, Dansk Skovforening.

Oktoberstormen kostede på landsplan danske skovejere 100 millioner kroner. Denne vil koste mere, fortæller kommunikationschef Martin Einfeldt.