Bøde for at aflytte ekskæreste

Betjent dømt for at aflytte og forfølge

Det har kostet en bøde på 10.000 kroner til en politibetjent og efterforsker ved Østjyllands Politi, at han aflyttede og forfulgte sin ekskæreste fra Randers gennem otte måneder. Det fortæller DR Østjylland.

Men ekskæresten er dybt forundret over, at betjenten stadig er i tjeneste, mens sagen har kørt.

28-årige Iben Hejring Nielsen fra Randers blev chokeret, da hun sidste år fandt papirer i sin daværende kærestes lejlighed, som helt detaljeret beskrev hendes liv over en lang periode.

- Han har gemt en mp3-optager i min lejlighed og har fulgt efter mig, siger hun.

Nu undrer hun sig over, at politibetjenten fortsætter ved Østjyllands Politi, selvom han nu har fået en bøde på 10.000 kroner for at have overtrådt straffeloven.

- Det, han har gjort, er stik imod alt, hvad politibetjente er ansat til. Jeg mener, der må være grænser for, hvilke betjente, Politiet vil have ansat, siger Iben Hejring Nielsen.

Vi ville gerne have talt med Østjyllands Politi om sagen, men sekretariatschef Rene Pedersen ønskede ikke at medvirke i et interview.

Han bekræfter dog, at bødesageren verserer, mens der først senere vil blive taget stilling til en disciplinærstraf i sagen. Betjenten har fået 30 dage til at overveje bøden.

Fra Christiansborg siger retsordfører for De Radikale, Jeppe Mikkelsen fra Nim ved Horsens, at han vil følge sagen tæt, men han ikke vil kommentere den, så længe den verserer.