Blokader ophæves flere steder

Politiets besked til chaufførerne om, at de ville blive registreret, fik dem flere steder til at ophæve blokaderne.

Truslen om et retlig efterspil fik mandag aften chaufførblokaderne landet over til at smuldre. Flere steder opgav de utilfredse chauffører, der siden søndag har blokeret
godstrafikken på trafikknudepunkter landet over, deres protest
mod de skærpede sanktioner i køre-hvile-tids-reglerne.

Mandag aften var situationen dog uændret i Grenaa Havn, oplyste terminalchef Inge Lise Riis til TV2 | ØSTJYLLAND.

Det var på instruks fra Rigspolitiet, at lokale betjente informerede chaufførerne om, at de og deres lastbiler ville blive noteret med henblik på strafforfølgning.

Melding kom samtidig med, at såvel fagforbund som arbejdsgivere på transportområdet havde taget skarp afstand fra aktionen og efter et hastemøde i Justitsministeriet mandag
eftermiddag fælles havde opfordret chaufførerne til at ophæve
blokaderne hurtigst muligt.

Samme appel kom fra justitsminister Lene Espersen (K), der erklærede sig uforstående over for
aktionerne.
Og først på aftenen blev blokade ved Øresundsbroen og Storebæltsbroen ophævet. Også på havnen i Helsingør blev trafikken normaliseret.

Også i Rødby Havn og Kalundborg fik politiets melding om, at betjente ville registrere lastbilerne, chaufførerne på andre tanker.

I Frederikshavn derimod har de aktionerende chauffører efter et møde om sagen meddelt, at de fortsætter blokaden. Det oplyser vagthavende hos Nordjyllands Politi i Aalborg til Ritzau.

- Og det får os ikke til at foretage os noget, vi kan jo ikke flytte dem, siger den vagthavende.

Utilfredse lastbilchauffører blokerede fortsat den dansk-tyske grænse i sydlig retning i protest mod køre-hvile-tids-bestemmelserne. Blokaden foretages af lastbiler i 1. vognbane kun mod andre lastbiler.