Bliver Wammen justitsminister?

Tidligere Aarhus-borgmester er et godt bud

Tidligere Aarhus-borgmester Nicolai Wammen (S) kan meget vel blive landets næste justitsminister.

I hvert fald er der netop nu gang i rygtemøllen på Christiansborg i forhold til, hvem der skal overtage posten efter Morten Bødskov (S).

Kommentatorerne ved landets medier er enige om, at det bliver et kapløb mellem fødevareminister Karen Hækkerup (S) og Nicolai Wammen, der i dag er forsvarsminister

Hos BT mener man, at Wammen muligvis fører svagt, fordi han ligesom Morten Bødskov er ekstremt loyal overfor Helle Thorning-Schmidt. Men kilder hos Socialdemokraterne siger til bt.dk, at gruppen foretrækker Karen Hækkerup.

Se: Wammen: Tillykke, Jacob!

Også Jyllands-Postens leder af avisens Christiansborg-redaktion Christine Cordsen mener, at Karen Hækkerup og Nicolai Wammen er de bedste bud.

- Af dem, som bliver nævnt som mulige bud, tror jeg mest på fødevareminister Karen Hækkerup, siger hun til avisen.

Også på Ekstra Bladet udpeges Karen, som den forreste i feltet. Hun var retsordfører, inden Socialdemokraterne satte sig i regeringen. Og ifølge avisen havde mange hende derfor som favorit til jobbet allerede dengang. Den anden storfavorit til jobbet er Wammen:

Se: Her er Wammens kæreste

- Nicolai Wammens store fordel er, lyder det, at han er loyal, driftsikker og populær i vælgerkorpset, skriver Ekstra Bladet.

Det er statsminister Helle Thorning-Schmidt, der har det sidste ord, når den ny justitsminister skal udnævnes. Overfor dagbladet Politiken oplyser kilder tæt på regeringen, at det vil ske på torsdag.