- Bliv hjemme, Marianne

Homoseksuelle er bekymret for OL-deltagelse

01:19

1 af 2

Fredag aften blev vinter-OL i den russiske by Sochi officielt indviet. Et OL, som allerede inden det er gået i gang, har fået meget opmærksomhed.

Det skyldes blandt andet, at Rusland har indført en ny lov, som gør, at det er ulovligt at benytte sig af såkaldt homoseksuel propaganda. Det vil i givet fald medføre bøder eller fængselsstraf.

Loven er med til at undertrykke de homoseksuelles rettigheder, lyder det fra flere foreninger. Det samme mener parret Peter Borg og Peter Rothgardt fra Aarhus.

- Jeg synes, det er forfærdeligt og dybt krænkende på alle måder, siger Peter Rothgardt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Parret var det første homoseksuelle par i Aarhus, som blev viet i kirken. Nu opfordrer de kulturminister Marianne Jelved (R) til at boykotte OL i Sochi:

- Vi synes, Marianne skal blive hjemme og bakke op om menneskerettighederne, siger Peter Rothgardt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kulturminister Marianne Jelved (R) er ikke enige i den aarhusianske opfordring. Hun mener, det sender et vigtigt budskab, at Danmark deltager ved dette års vinter-OL:

- De, der er homoseksuelle i Rusland, er meget glade for, at der kommer nogen, så de ikke får skyld for, at vi ikke kommer, siger kulturminister Marianne Jelved til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Når man er uenige med nogen, mødes man med dem, man er uenige med, og på et eller andet tidspunkt forandrer verden sig, siger kulturminister Marianne Jelved til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om Peter Borg og Peter Rothgarts kritik af kulturministerens deltagelse øverst i artiklen.