Blev ikke advaret mod vejret

De to overlevende fra drukneulykken i Norge, har nu givet deres version af sagen til TV 2 Nyhederne.

I et interview med TV 2 Nyhederne afviser de to århusianere, at de sejlede ud i dårligt vejr, som de blev kritiseret af lokale fiskere for.

- Det er vejr, vi har været ude i før. Jeg har været i området i mange år; lige siden jeg var en lille dreng. Det er noget vejr, som vi kender, siger Niels Højlund til TV 2 Nyhederne.

Der var heller ikke nogen lokale, der advarede dem mod at tage ud, og de havde masser af benzin med. Problemerne kom, ifølge dem selv, først da motoren gik i stå. Inden de får ringet efter hjælp på mobiltelefonen, vælter en bølge ind over båden, der hurtigt begynder at synke.

Båden var 200 meter fra nærmeste kyst, men på grund af strømmen, var de seks unge mænd tvunget til at svømme mod en anden kyst, der lå 2,5 km. væk.

- Der er ikke land i sigte, og der er ikke hjælp i sigte. Og så begynder folk på skift at forsvinde i vandet. Jeg prøver på - som godt som jeg overhovedet kan - at dykke ned og hente dem på skift, siger Søren Thuesen i interviewet.

Det var som bekendt kun to der overlevede. Niels Højlund blev efterladt på den lille ø Sandøy, mens Søren Thuesen fortsatte turen. I alt svømmede og løb han seks-syv kilometer på ni timer.

<a href="http://nyhederne.tv2.dk/article/33433367/" target="_blank">Se videoklippet på nyhederne.tv2.dk her.</a>