Blev Helle T. gemt væk?

Mødte ikke de aarhusianske vælgere

05:01

1 af 2

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde en travl dag, da hun fredag var på rundtur i en række østjyske kommuner for at støtte de lokale socialdemokratiske borgmestre.

I løbet af dagen besøgte Helle Thorning-Schmidt Odder, Randers og Favrskov.

Statsministeren var også i Aarhus, men her var byens borgmester, Jacob Bundsgaard (S), tilsyneladende ikke meget for at vise sin socialdemokratiske partifælle frem for byens borgere.

I hvert fald blev der - i modsætning til flere andre steder - ikke mulighed for at dele røde roser ud på Strøget.

Ifølge borgmester Jacob Bundsgaard skal man ikke lægge noget i, at statsministeren ikke mødte de aarhusianske vælgere.

- Hende vil vi meget gerne vise frem. Heldigvis får de (vælgerne, red.) mulighed for at læse i aviserne og se i tv, at hun har været på besøg i byen, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Helle T. spiste røde pølser

Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs valgekspert, Rune Stubager, er det dog måske ikke helt tilfældigt, at Helle Thorning-Schmidt ikke delte røde roser ud i Midtbyen.

- Ifølge meningsmålingerne sidder Bundsgaard godt placeret til at få en rigtig stor sejr. Han rækker langt uden for sin egen vælgerbase og har godt fat langt ind i borgerlige rækker. Og så er der måske ikke grund til alt for meget at minde vælgerne om, at han er partifælle med socialdemokraten og statsministeren Helle Thorning, som mange borgerlige måske har et mere anstrengt forhold til, forklarer han.

Se mere i videoen øverst på siden.