Blåt flertal i Minidanmark

Hvis Gylling igen er Minidanmark, så bliver valget en blå flodbølge. Men den tror de ikke selv på i Gylling

Foto: TV2OJ / Google Maps

Blå blok får et godt valg - i hvert fald hvis man sætter sin lid til, at den lille østjyske by Gylling igen er det sted, der ligger tættest på landsresultatet.

Gylling er faktisk en tro kopi af Danmark, når det kommer til stemmefordelingen. Ved det seneste folketingsvalg lå byen bare 0,68 procentpoint fra det endelige landsresultat.

Derfor har DR3 i hele tre dage sendt valg-tv fra Gylling. Og et før-tiden valg skulle onsdag afsløre, hvordan resten af Danmark stemmer, hvis de igen stemmer som Gylling.

Holder dét resultat, så vil det gøre alle meningsmålinger til skamme. For baseret på de 340 afgivne stemmer i Gylling, så får blå blok 99 mandater mod 76 røde.

Men hverken de valgtilforordnede, der lige har hygget sig med valgmad fra slagteren i Hou, eller de vælgere der dukker op for at stemme rigtigt, har den store fidus til DR-resultatet.

Se: Tyder på lavere valgdeltagelse

- Ahh, det tror jeg ikke rigtigt på. Stemmeboksen stod et sted, hvor den var let at komme til, så der kan jo godt være nogen, der har smidt lidt ekstra stemmer i, smiler valgformand Anne Bonefeld.

Sammen med sine fire med-tilforordnede er hun på fornavn med mange af vælgerne.

Som en af de valgtilforordnede siger til Ritzau, så er det mest overraskende i DR-prøvevalget, at Dansk Folkeparti fordobles i forhold til det sidste rigtige valg i 2011 og overhaler Venstre.

- Det kan godt undre i et område, hvor vi ingen flygtninge eller indvandrere har overhovedet. Et enkelt adoptivbarn er vist det nærmeste, vi kan komme op med, lyder det.

En ting er prøvevalg med 340 stemmer. Torsdag aften, når alle 826 vælgere i Gylling har haft chancen for at stemme, viser det sig, om Gylling stadig er Minidanmark.

Gylling syd for Odder kom tættest på landsresultatet ved valget i 2011: