Blandt verdens smukkeste

Aarhus Universitet imponerer amerikanere

Foto: Lars Kruse / AU Kommunikation

Aarhus Universitet er kommet i fint selskab med britiske Cambridge og Oxford samt Otago i New Zealand på en liste over de 15 smukkeste universiteter i verden, og det er ikke første gang, at det østjyske universitet bliver nævnt i den forbindelse.

Listen er denne gang udformet af amerikanske Huffington Post, og avisen fremhæver faktisk Aarhus Universitet som et af de mest imponerende ud af de mange smukke bygninger og beliggenheder.

- Alle ved, at Cambridge er smuk, og Oxford er heller ikke værst. Men har du nogensinde set Otago Universitet i New Zealand? Eller Xiamen Universitet i Kina? Eller Aarhus Universitet i Danmark (og det er virkelig imponerende), skriver Huffington Post således.

Se: Arabisk er et hit på universitetet

Så sent som i efteråret 2012 blev Aarhus Universitet, som blandt andet er tegnet af arkitekten C.F. Møller, også kåret til et af de smukkeste i verden af rejsemagasinet Travel+Leisure.

- Aarhus Universitet i Danmark ligger smukt placeret i kuperet og parklignende landskab med omfattende, moderne botaniske haver, skrev magasinet blandt andet.

Aarhus Universitet blev bygget i 1928 og er Danmarks næstældste universitet. Det blev i 2006 optaget i Kulturministeriets kanon for at være et af de tolv mest betydningsfulde arkitektoniske værker i Danmarks kulturhistorie.