Bjerregaard fastholder kritik

Byrådsmedlem og folketingskandidat Gert Bjerregaard (V) fastholder sin protest mod en ny lufthavn i Thomasminde

Det ser ud til, at der er et bredt flertal for en ny lufthavn i Thomasminde ved Trige, men det får ikke byrådsmedlem og folketingskandidat fra Venstre Gert Bjerregaard til at bøje sig.

- Det er jo en kendt sag siden 2001, at jeg er imod en placering af lufthavnen i Thomasminde, og der er ikke så meget, der har ændret sig, siden vi diskuterede det i byrådet tilbage i 2003. Jeg er stadig bekymret for de borgere, der bor i området, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Derved går Bjerregaard mod resten af Venstres byrådsgruppe, der går ind for beslutningen om at placere en ny lufthavn i Thomasminde.

Se: Bredt for flertal for Thomasminde

- Det vil berøre mange tusinde mennesker i Hornslet, Skødstrup og Hinnerup med ind- og udflyvninger, og der er ikke noget i den nye rapport, der kan overbevise mig om, at det er en god placering, siger han.

Gert Bjerregaard bor selv mellem Mejlby og Skødstrup, han tror dog ikke, at han vil blive påvirket af lufthavnen, men han er bekymret for de mennesker, der vil, og for de miljømæssige konsekvenser.

Debatten fortsætter i byrådet torsdag eftermiddag, og 9. juni er der offentligt udvalgsmøde, inden byrådet træffer en endelig beslutning 17. juni.

- Det ser ud til, at der er et markant flertal, der siger ja til at arbejde videre med planerne, men det betyder ikke nødvendigvis, at der bliver en lufthavn, siger Gert Bjerregaard.