Bisættes fra bilkirkegård

Skrothandler fra Them skriver historie, når han i morgen som den første nogensinde bisættes fra en bilkirkegård.

Han var en usædvanlig mand i live. Og i døden kommer han nu også til at vække opsigt.

Når den 48-årige branche-formand Sune Bøttger, far til to, i morgen tager en sidste afsked med denne jord, bliver omstændighederne helt ekstraordinære, skriver B.T. torsdag.

Det bliver nemlig første gang i verdenshistorien, at en mand bisættes på en bilkirkegård. Et valg, som dog ikke overrasker hans venner, der i stort tal vil strømme til mindehøjtideligheden på fredag.

- Hvis det udelukkende havde stået til Sune, skulle hans kiste køres ind på en gummiged på autoophugget og dumpes i et hul! Han var en meget uhøjtidelig mand. Det kommer ikke bag på mig, at han skal have den sidste olie på den her måde, konstaterer en af vennerne.

Sune Bøttger, der var en respekteret formand for autoophuggernes brancheforening - og kendt som Mr. Ophug - døde pludselig for nogle dage siden i sit hjem ved Them uden for Silkeborg, hvor han drev en af Danmarks største autoophug med 20 ansatte.

Birger Grøn Nielsen, der var ven med Sune Bøttger fortæller, at han ikke var medlem af folkekirken.

- Det kan godt være, at nogen vil finde den her fremgangsmåde pudsig. Men Sune var en usædvanlig mand, og han skal så åbenbart herfra på en meget usædvanlig måde. Jeg tror, der kommer rigtigt mange til bisættelsen. Han var en populær og meget afholdt brancheformand, siger Birger Grøn Nielsen til B.T.