Bircow gør comeback

Tilbage på Aarhus Teater efter 33 års fravær

Foto: Franne Voigt

De fleste kender ham som den ene tredjedel af trioen Linie 3, men nu vender Anders Bircow tilbage til det sted, hvor han startede sin karriere.

- Jeg har savnet min teaterfamilie og "savsmuldet" omkring en teaterproduktion. Nu vender jeg tilbage til Aarhus Teater, hvor hele min karriere startede - det glæder jeg mig usigeligt til, fortæller Anders Bircow.

Anders Bircow blev i 1977 uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater og var de følgende fire år fasstansat på landets største landsdelsscene i Aarhus. Det var også her, han mødte kollegerne Preben Kristensen og Thomas Eje, og sammen dannede de det legendariske Linie 3, som fortsat er i fuld vigør.

Se: Anderledes festuge-indslag

Når Anders Bircow igen står på Aarhus Teaters Store Scene, 33 år efter debuten samme steds, bliver det i rollen som den frivole krofatter Thénardier; en rolle som i filmversionen af Les Misérables blev spillet af Sacha Baron Cohen.

Det er første gang i over 10 år, at Anders Bircow optræder fast på en teaterscene. Senest har han medvirket i den roste turnéforestilling Lærenemme Rita sammen med Vicki Berlin.

Tidligere har han haft hovedroller i bl.a. West Side Story, Blood Brothers, Sweeney Tod, 3 Guys Naked From The Waist Down og har optrådt på bll.a. Det Kgl. Teater, Betty Nansen Teateret, Nørrebro Teater, Folketeatret mm.