Biografsal fyldt med babyer til Star Wars-premiere

Babyer og forældre i Hadsten var blandt de første, der var til premiere på den nye Star Wars film

01:56

Den nye Star Wars film har i dag onsdag premiere i Danmark, og også i Hadsten Bio var filmen på plakaten. Men i modsætning til andre biografer var det ikke en gruppe fans, der tog plads i de røde fløjlssæder. Her var det babyer i massevis, som fik kult-filmen ind med modermælken.

- Det passede lige med, at vi begge to kunne være hjemme i dag og komme afsted. Det er ikke fordi, vi sådan er inkarnerede Star Wars-fans. Vi har set 4'eren, 5'eren og 6'eren, da vi var yngre, og den er jo en fortsættelse af dem, så dem kan vi huske. Men vi har faktisk ikke set 1'eren, 2'eren og 3'eren, siger Stine Andersen, der er på barsel med lille Asger og var taget med mand og baby i biografen.

Læs også Star Wars-figur lavet af 35 kilo chokolade

Baby bio i Hadsten Bio var i dag arrangeret i vaskeægte Stars Wars ånd. Men biografoplevelsen handler ikke kun om sci-fi og lasersværd for forældreparret.

- Det er en god mulighed, når man er på barsel, at kunne komme ud stadig og få lov til også at være lidt kærester og nyde tiden sammen som familie. Det er jo lidt begrænset om aftenen det her med at komme ud, når man har sådan en bette en, siger Stine Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Babyer klarer 2,5 timers lang film

Her i biografen kan babyer godt klare forestillinger, der er over to timer lange. I salen er der nemlig specielle forhold. Lyset er aldrig slukket, lyden er dæmpet, det er tilladt at amme undervejs, og så er mulighed for at varme en flaske i kiosken.

- Det foregår egentlig meget på børnenes præmisser. Der er nogle lidt andre normer, end man er vant til ved en normal forestilling i biografen. Så man er ikke nødt til at tage helt så meget hensyn til de andre biografgængere, for man ved ligesom, at når man går i babybio, hvad det er man kan forvente, siger Anders Rask Olsen, der er far til Asger.

- Det er jo selvfølgelig alt efter barnets behov, og har man et barn, der er ked af det, så er man selvfølgelig bare nødt til at gå hjem, og så er det jo sådan, at det er, siger Stine Andersen.

I videoen øverst i artiklen kan du se interviewet med Stine, Anders og Asger.