Billigere at komme af med skrald

Udlicitering af dagrenovationen betyder, at århusianerne igen kan se frem til lavere priser for at komme af med skraldet.

Udlicitering af dagrenovationen i Århus Kommune betyder, at århusianerne igen kan se frem til et nedslag i den månedlige regning for at få taget det daglige skrald.

Siden 2001 har Århus Kommune bid for bid udliciteret de seks distrikter, som indsamling af dagrenovation er opdelt i. Det skete for at bryde det monopol, som det daværende Århus Renholdningsselskab havde på indsamling af affald. Siden er prisen på indsamling af skrald næsten halveret.

Torsdag 1. september overtager et privat firma det sidste distrikt i centrum. Dermed er det fremover udelukkende private vognmænd, der står for indsamlingen i landets næststørste kommune.

Halveringen af udgifterne har betydet, at den den del af renovationsgebyret, der vedrører indsamlingen, for et typisk parcelhus i årene 2002 til 2006 falder fra 834 til 475 kr. /ritzau/

TV 2 / ØSTJYLLAND var med, da skraldemændene fra Århus Miljø Center - det tidligere Århus Renholdningsselskab - kørte ud på deres sidste tur. Se mere i de regionale nyheder onsdag klokken 19.30.