Billigere Flextur i Skanderborg

Nu flader prisen for Flextur i Skanderborg Kommune

Foto: Midttrafik

Fra den 10. august bliver det billigere at tage en Flextur i Skanderborg Kommune.

Prisen falder fra 14 kroner til 4 kroner per kilometer, oplyser Midttrafik, som også starter et forsøg, hvor unge med Ungdomskort kan køre gratis med Flextur om aftenen, i weekenden og på helligdage.

Det sker, fordi Skanderborg Kommune ønsker at gøre det billigere for borgerne for at styrke den kollektive trafik.

- Med den nye mulighed med billig Flextur, får borgerne i Skanderborg et langt bedre tilbud om individuel kollektiv transport. Det glæder mig, at vi nu gør det nemt og billigt at komme rundt i kommunen. Og med muligheden for at unge kan køre gratis om aftenen og weekenden, synes jeg for alvor, at vi viser vejen for en helt ny måde at tænke kollektiv transport på. Håber de unge vil benytte tilbuddet, siger Claus Leick, der er udvalgsformand for Miljø- og planudvalget i Skanderborg Kommune.

Se: Midttrafiks bedste chauffør

Da mange krydser kommunegrænsen med Flextur har Skanderborg indgået et samarbejde Favrskov, Horsens og Silkeborg kommuner omkring billigere kørsel.

Flextur er en del af den kollektive trafik og kan benyttes af alle. Der er ingen køreplaner, og kørslen koordineres, så du kører sammen med andre kunder ligesom i bus og tog. Flextur køres fra dør til dør, oplyser Midttrafik.

Her kan du se en oversigt over de ændrede priser for Flextur i Skanderborg Kommune:

- Der kan rejses med Flextur i hele Skanderborg Kommune, for 4 kr. per km (mindstepris 30 kr.).

- Der kan rejses med Flextur mellem Skanderborg og Favrskov kommuner for 4 kr. per km (mindstepris 30 kr.)

- Der kan rejses med Flextur mellem Skanderborg og Horsens kommuner for 4 kr. per km (mindstepris 30 kr.) Prisen gælder for rejser til/fra oplandet og til/fra Vitus Berings Plads og Trafikterminalen i Horsens byzone.

- Der kan rejses med Flextur mellem Skanderborg og Silkeborg kommuner for 7 kr. per km (mindstepris 35 kr.)

- Unge med Ungdomskort kan rejse gratis med Flextur i hele Skanderborg Kommune på hverdage kl. 18.00-23.00 samt weekend og helligdage fra kl. 6.00-24.00. Der kan kun rejses gratis til/fra et af de tre knudepunkter (Campus, Busterminalen, Stationen) i Skanderborg byzone. Tilbuddet er i første omgang en forsøgsordning.