Billige færgebilletter får flere turister til Samsø

Samsø Rederi har oplevet en stigning på 22 procent

02:03

Turisterne flokkes til Samsø. Det skyldes i høj grad 42,5 millioner kroner til at sikre billigere færgebilletter. Det skulle lokke flere turister til øer som Samsø, og det har virket.

- Vi havde i forvejen en rigtig god juli måned, men samme dag, som vi satte priserne ned, så var færgen fuldstændig udsolgt, så det er kommet bag på os, at det var så massivt, siger Færgedirektør ved Samsø Rederi, Carsten Kruse til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Fra på mandag bliver det billigere at tage færgen

Samsøfærgen har sendt 22 procent flere biler til Samsø i august måned sammenlignet med august sidste år, og august 2016 var næsten lige så god som juli måned sidste år.

På øen kan de lokale også mærke, at der har været flere forbi øen end normalt.

- På en helt vild travl dag, så kan der godt stå folk helt ude på gaden og vente på at komme til, der kan godt være en halv times ventetid, siger Pølsemand i Tranebjerg, Peter Lunding. 

Læs også Efter første uge: Issehoved sejler som smurt

Det skaber glæde på øen, hvor de lokale forretningsdrivende oplever en stigning i deres forretning på grund af de billige færgebilletter og mange turister.

- Hver eneste morgen får jeg jo en dosmerseddel af fruen med de grøntsager, jeg skal hente ude i marken, og det højeste jeg har været oppe på, det er 24 salathoveder, 10 spidskål og et hav af kartofler, siger ejer af Samsø Bryghus, Kim Vestergaard.