Billige busrejser hitter stort

Hos busselskabet Rød Billet har man oplevet en fremgang på mere end 100 procent

01:28

1 af 2

120 kroner for en busbillet fra Aarhus til København. Det er et salgsargument, som tiltaler mange.

Hos det aarhusianske busselskab Rødbillet.dk har man det seneste år oplevet en overvældende interesse for billige busrejser. Særligt her i sommerperioden er der rigtig travlt.

I årets seks første måneder har 250.000 passagerer hoppet på en af selskabets busser. Det er stort set ligeså mange, som det samlede passagertal for hele 2014.

Direktør for Rødbillet, Thomas Hintze, fortæller, at man har oplevet en fremgang på 125 procent i første halvår af 2015:

- Vi kan vokse, så længe der er busser at få i Danmark, siger han.

I øjeblikket har Rødbillet mellem 20 og 30 busser, som pendler i pendulfart gennem landet - lige fra Aalborg til Aarhus og Sønderborg.

60 procent af passagererne er enten unge eller pensionister.

Fordelen ved at tage bussen i stedet for toget, er ifølge Thomas Hintze fleksibilitet. Man kan blandt andet afbestille sin billet bare to timer før afgang.

Travlheden i sommerperioden skyldes blandt andet, at DSB foretager sporarbejde på Fyn og erstatter tog med busser på en del af strækningen.

Den længere rejsetid får flere til at vælge bussen, er erfaringen hos Rødbillet, som tror på, at mange passagerne kommer igen:

- Så har de haft en god oplevelse henover sommeren med Rød Billet og finder ud af, at det godt kan betale sig at tage bussen, siger Thomas Hintze.

Rødbillet planlægger at tilføje 20 nye byer til køreplanen i løbet af efteråret og foråret.

Du kan se et interview med direktør Thomas Hintze i videoen øverst i artiklen, hvor han fortæller om busselskabets fremgang.