Billig motorvej kan bane vej for udvidelse af E45

Overskydende midler fra Silkeborgmotorvejen kan gå til E45

Nye oplysninger fra vejdirektoratet viser, at Silkeborgmotorvejen bliver billigere end først antaget. De overskydende midler kan nu komme østjyderne til gavn.

- Det er rigtig glædeligt. Her er jo tale om et større milliard beløb, som forhåbentligt kan gå til en meget tiltrængt udvidelse af E45 mellem Skanderborg og Aarhus, siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Det er en holdning, der møder opbakning hos de Radikale Venstres ordfører, Rasmus Steenberg. Men ifølge ham kræver det en indsats fra de borgerlige partier.

- Den står allerede en milliard klar nu. Den kan man investere i strækningen mellem Skanderborg og Aarhus. Men det kræver, at de fire borgerlige partier ikke vil spare pengene væk, siger Rasmus Steenberg (R)

Silkeborg fejrer motorvejsåbning med kæmpe vejfest

Der er forhindringer

Det er dog ikke bare lige sådan, at tage de overskydende midler fra Silkeborg motorvejen og bruge dem på E45.

- Det er mere kompliceret end som så. Vi skal først have løsnet op for midlerne til de offentlige anlægsinvesteringer. De skal forhandles i det første halvår af 2016. Her skal vi blandt andet have styr på togfonden. Men hvis der bliver løsnet op for det, så har E45 min første prioritet, siger Kristian Pihl Lorentzen (V).

Kristian Pihl Lorentzen vurderer, at hvis man får løsnet op for pengene, så kan man kigge på motorvejen i 2017.

Nedenfor kan du se østjyske politikere snakke om E45: