Billard-VM kommer til Randers

Den kronjyske by får værtsskabet for VM i 3-bande carambole i 2019

Her duelleres der i det populære værthus-spil keglebillard. Til VM i Randers i 2019 er det 3-bande carambole, der dystes i. Foto: Johan Gadegaard - Scanpix

Verdens bedste billardspillere gæster Randers, når byen i 2019 er vært for verdensmesterskabet i 3-bande carambole. Det er Den Danske Billard Union, Randers Eventsekretariat og Sport Event Danmark, der i et samarbejdet har sikret sig mesterskaberne.

- VM i 2019 i Randers bliver en stor oplevelse, såvel organisatorisk som spillemæssigt. DDBU ser frem til, at vi igen sammen med Randers og Sport Event Denmark skal organisere et VM-stævne i billard i Danmark, siger Flemming Knudsen, formand for Den Danske Billard Union (DDBU).

Læs også Populært: Flere vil spille bold om et bord

Det er tredje gang, at unionen står bag mesterskabet. Første gang var i 1994. Denne gang bliver det dog i meget utraditionelle rammer i Randers.

- Valget er faldet på Ridehuset hos musik- og teaterhuset Værket. En bygning fra 1887, der oprindeligt var dragonkaserne for Kong Christian X. Stedet bliver i dag brugt til store koncerter og kulturarrangementer. Idéen er at skabe en helt særlig stemning, hvor sporten, historien og kulturlivet møder hinanden. Huset, der er bygget i carambole-billardens barndom er i hvert fald en god platform for at skabe den stemning, lyder det fra eventchef, Mette Bertelsen, fra Randers Eventsekretariatet.

VM 2019

VM spilles på Værket i Randers, og turneringen afvikles i dagene d. 26-30. november 2019. 48 spillere fra hele verden vil deltage i VM i 2019. DDBU forventer, at 3-4 danske topspillere vil være blandt deltagerne.
 
Danmark har igennem tiderne opnået flere flotte resultater ved VM i 3-bande carambole:
  • 1978 vandt Peter Thøgersen bronze ved VM i Argentina.
  • 1994 vandt Brian Knudsen bronze ved VM i Aalborg.
  • 2000 vandt Tonny Carlsen sølv ved VM i Frankrig.
  • 2002 vandt Dion Nelin sølv ved VM i Randers.
  • 2004 vandt Jacob Haack Sørensen bronze ved VM i Holland.
Danmark har derudover vundet VM for 2-mands landshold i hhv. 1995 og 1996. Begge gange i Viersen i Tyskland:
  • 1995 Dion Nelin og Jacob Haack Sørensen
  • 1996 Dion Nelin og Hans Laursen.
Kilde: DDBU