Bilka-grunde i spil

To placerings-muligheder er lige nu i spil til Bilka i Randers

Dansk Supermarked overvejer lige nu, hvor Bilka skal placeres i Randers. Mulighederne er skåret ned til to muligheder: én nær midtbyen og en uden for byen.

- Placeringen uden for byen er umiddelbart den løsning, som Dansk Supermarked er mest varm på, men den kræver en planlovsændring, som efter alt at dømme også er på trapperne, siger Jesper Fangel til Randers Amtsavis.

- Lovforslaget skal til tredjebehandling i løbet af april, understreger Jesper Fangel, der er indehaver i Nybolig Erhverv Randers og medlem af den arbejdsgruppe, som arbejder for Dansk Supermarked på at finde det rigtige sted at bygge den kronjyske hovedstad.

Når han mener, at placeringen uden for byen er den mest sandsynlige, er det fordi, man langt hurtigere vil kunne bygge og dermed åbne et Bilka i Randers.

Thorgrunden ude af spil
Både Thors Bakke og Nellemanns grund har ellers tidligere været i spil som mulige placeringer men er nu droppet.  

Det var byrådsmedlem Bjarne Overmarks (BL) afsløring af, at borgmester Henning Jensen Nyhuus af et flertal i økonomiudvalget havde fået mandat til at gå videre med planer om at ændre lokalplanen for Thors Bakke, således at der åbnes mulighed for et samlet butiksareal på grunden på ikke mindre end 25.000 kvm, som satte gang i spekulationer om et Bilka på stedet.

Siden er der så tilflydt redaktionen et rygte om, at Dansk Supermarked i stedet vil ombygge Føtex på Mariagervej og gøre det til et Bilka.

Men det afvises kategorisk af koncernens HR- og kommunikationsdirektør Finn Lund Andersen.