Bilka-dom ligegyldig

På torsdag afgøres det, om Bilka er ulovlig. Dommen er dog uden betydning, lyder vurderingen.

Selvom dommen har været længe undervejs, og uanset hvad dommen lyder, så bliver Bilka nok, hvor den er. Det skriver Ritzau.

Der er nemlig sjældent noget større end en carport, der bliver revet ned, selvom bygningerne senere bliver erklæret ulovlige, forklarer lektor ved Aalborg Universitets Institut for Planlægning, Jørgen Møller:

- Der sker ikke noget fysisk. Der er flere eksempler på, at grundejere, der har bygget en carport 10 centimeter for høj, skal rive den ned igen. Men de store projekter får lov at blive stående, siger Jørgen Møller.

Flere sager
Der har været flere sager, hvor små købmænd har følt sig trådt på af store supermarkeder. De mest omtalte har været Bilka i Field's i København, som for nylig blev erklæret ulovligt af Østre Landsret, og i Horsens.

I Horsens blev det 10.000 kvadratmeter store byggeri på havnen i første omgang erklæret ulovligt i både landsret og Højesteret. Men daværende justitsminister Lene Espersen (K) godkendte senere regionens omskrivning af lokalplanen, så varehuset dermed blev lovligt. Og det er den lovliggørelse, der skal prøves i Højesteret.

Bilkas fremtid bliver endelig afgjort i Højesteret torsdag