Biljagt i det nordlige Aarhus

Tre indbrudtyve kørte rundt med pengeskab

To 36-årige mænd blev torsdag eftermiddag fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Her blev de begge varetægtsfængslet i fire uger mistænkt for at stå bag flere indbrud begået i Østjylland - heriblandt indbrud på Idrætshøjskolen i Aarhus natten til torsdag.

Det var en patrulje fra Østjyllands Politi, der i nat ved 5-tiden bemærkede en bil med tre personer i. Den ene havde en maske på og der lå en større hvid genstand på bagsædet. Patruljen besluttede derfor at sætte efter bilen.

- Det foregik med omkring 100 km/t ad Grenåvej, Vejlby Centervej, Skolevangs Alle, Skovagervej, Asylvej, Grenåvej, Møller Meyers Vej til Bryggervej, hvor bilen forulykkede, da føreren kørte ind i et vejskilt og et hegn, siger politikommissær Aksel Mølsted til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tre gerningsmænd løb herefter fra bilen, og flere patruljevogne ankom til stedet.

Den ene af de to 36-årige mænd blev anholdt i nærheden af bilen, mens den anden blev fundet af hundepatruljen i en villahave ved Grenåvej. Her havde han gemt sig under en presenning i haven.

- Der er stadig en gerningsmand på fri fod, så jeg kan derfor ikke sige så meget mere om sagen af hensyn til den videre efterforskning, siger Aksel Mølsted.

Politikommissæren oplyser dog, at de fandt flere tyvekoster i den forulykkede bil, og at den hvide genstand på bagsædet af bilen viste sig at være et pengeskab fra Idrætshøjskolen i Aarhus.

Ingen af de to personer, der torsdag blev varetægtsfængslet i fire uger, har kæret dommen.