Bilister flygter fra motorvej

Trafikken i myldretiden er så tæt, at mange bilister dropper den nye motorvej og i stedet benytter Grenaavej, når de skal til og fra Århus.

Selv om den nye motorvej nord om Århus blev indviet tidligere i denne måned, klager bilister i stor stil til Vejdirektoratet over lange bilkøer hver eneste dag til og fra arbejde.

Særlig stor er mængden af biler, busser og lastbiler på Lystrupvej, der er i øjeblikket skal lede bilisterne fra den nye motorvej ind til selve Århus.

Først i løbet af 2009 åbner afkørslen ved Randersvej syd for Lisbjerg, og derefter et det planen, at bilisterne på motorvejen skal benytte denne afkørsel, hvis de skal mod Århus.

Fra vejdirektoratets side opfordrer man dog bilisterne til at væbne sig med tålmodighed. Indtil Randersvej-afkørslen og derefter tilslutningen mellem Århus Nord-motorvejen og E45 er færdig, må bilisterne finde sig i visse trafikale problemer.

- Vi har designet et samlet vejanlæg, der gerne skulle sørge for, at der ikke er kø-dannelser i Århus Nord-området. Men først i 2010 er E45-tilslutningen færdig, og det samlede vejanlæg er dermed først færdig dér, siger projektleder ved Vejdirektoratet i Skanderborg Carsten Sandgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På grund af kø-dannelserne på den nye motorvej har en del trafikanter valgt i stedet at benytte Grenaavej som indfaldsvej til Århus.