Bilist opdagede brand: Røgen væltede ud fra taget

Familie skal måske genhuses efter brand nord for Silkeborg

Foto: Genrefoto / Google Maps

En kortslutning i de elektriske installationer var formentlig årsag til, at der torsdag formiddag gik ild i en villa i Knudstrup nordvest for Silkeborg.

Ifølge Midtjysk Brand & Redning blev branden opdaget af en bilist, der kørte forbi det brændende hus. Bilisten slog derefter straks alarm.

Da brandvæsenet ankom til stedet, væltede røgen ud af taget. Det viste sig dog heldigvis, at branden trods de store mængder røg ikke var så voldsom som antaget. 

Læs også 30-årig mand hårdt kvæstet efter sammenstød med bil

- Der kom rigtigt meget røg ud fra huset omkring tagryggen. Det skyldtes, at ilden havde fået fat i tagbeklædningen. Vi fik dog hurtigt slukket ilden og luftet ud, siger indsatsleder Allan Risbjerg til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Formentlig opstået i en eltavle

Brandvæsnet blev alarmeret kl. 9.28 torsdag formiddag. Ifølge Allan Risbjerg er branden formentlig opstået i en eltavle, hvorefter ilden har bredt sig til noget tøj og videre til loftbeklædningen. Ilden fik desuden fat i en trappe i huset.

- Beboerne var ikke hjemme, da det skete. Vi har fået luftet ud i huset og har tilkaldt skadeservice. Nu skal det vise sig, om familien - to forældre og tre børn - kan vende tilbage til huset, eller om de i en periode skal bo et andet sted, siger Allan Risbjerg. 

Læs også Jens har styr på snetropperne: Vi skal bruge 80-100 tons salt

Midtjysk Brand & Redning rykkede ud med i alt seks personer fra brandstationen i Kjellerup. De seks personer var fordelt på to køretøjer.