Bilist blev anholdt efter solouheld

En 43-årig mand fra Hammel mistede onsdag aften herredømmet over sin bil nær Voldby

Foto: Google Maps

Spiritus har med stor sandsynlighed haft betydning for, at en 43-årig mand onsdag aften ved 23-tiden kørte galt på Viborgvej øst for Voldby nær Hammel. I forbindelse med solouheldet rullede køretøjet rundt et par gange for at lande på siden 10-15 m fra vejen.

- Føreren blev efterfølgende kørt på skadestuen for at blive tilset. Men manden var ikke kommet alvorligt til skade. Samtidig blev han anholdt for spirituskørsel, fortæller politiassistent ved Østjyllands Politi, Marianne Morgen.

Om det var, fordi han kørte i påvirket tilstand, at han mistede herredømmet over bilen, vides ikke med sikkerhed. Yderligere tekniske undersøgelser fra stedet skal fastslå, om det eksempelvis også kunne skyldes for høj fart.

Oliespild giver problemer på motorvejen

- På stedet ledte betjente med hunde efter en passager. Manden forklarede nemlig, at der skulle have været én mere med i bilen, men et vidne der så uheldet fortalte, at han var alene, siger Marianne Morgen.

Ikke meget at gøre for beredskabet

Hundepatruljen fandt da heller ingen personer i området. Formentlig var påstanden om en passager mest brugt som en undskyldning for at slippe for sigtelsen om spirituskørsel.

Beredskab og Sikkerhed blev også kaldt til ulykkesstedet, fordi man i første omgang frygtede, at føreren sad fastklemt. Ambulancefolkene kunne dog selv få manden ud.

- For os var der derfor ikke meget arbejde at gøre. Vi fik vendt bilen og frakoblet strømmen, og efter en halv times tid kunne vi forlade stedet igen, fortæller indsatsleder hos Beredskab og Sikkerhed, Henrik Tue Pedersen.

Efter afhøring blev den 43-årig mand, som kommer fra Hammel, løsladt igen - dog stadig sigtet for spirituskørsel.