Biler sidder fast i Dokk1

Det er ikke alle biler, parkeringsrobotten i Dokk1 er lige gode venner med

Der er begyndervanskeligheder med parkeringsrobotten i det nye multimediehus Dokk1 i Aarhus. Huset rummer Nordeuropas største fuldautomatiske parkeringsanlæg, hvor man afleverer sin bil, hvorefter robotten parkerer den i kælderen.

Men anlægget kræver at bilen har en frihøjde på 9 en halv centimeter, og det betyder, at en håndfuld biler hver dag sidder fast i systemet, skriver Århus Stiftstidende.

Problemet opstår især, når udstødning eller andre bildele har løsnet sig under bilen og får anlæggets scanner til at slå alarm.

Se: Automatisk p-kælder gik i stå

- Det er rigtigt, at der er nogle biler er ikke kan blive accepteret i anlægget. Det er ret irriterende både for bilisterne og for os, og vi arbejder på at løse det, siger administrerende direktør Tom Laursen fra Securitas, som styrer anlægget for ejeren, Realdania Byg, til avisen.

Kom med på en tur i den automatiske p-kælder i videoen herunder:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

PRØV NYT P-ANLÆG: Forestil dig, at din bil bliver kørt ind i en elevator og forsvinder ned i jorden. Sådan vil en parkering snart foregå i Dokk1 i Aarhus, hvor Europas største, automatiske p-anlæg åbner. Allerede nu kan folk nu få mulighed for at teste det. Du kan her se, hvordan det så ud, da TV2OJ fik lov til at afprøve anlægget i november 2014.Læs mere her: http://bit.ly/1xWMXn2

Posted by TV 2 | ØSTJYLLAND on 6. april 2015