Biblioteker får søndagsåbent

To små biblioteker i Randers giver lånerne adgang med egen "nøgle"

Sådan illustrerer bibliotekerne den nye selvbetjening Foto: Randers Bibliotek

Lånerne på to mindre biblitoteker i Randersområdet får nu mulighed for at låse sig ind med lånerkortet eller med sygesikringsbeviset. Bibliotekerne i Kristrup og Dronningborg går over til delvis selvbetjening og der bliver adgang alle søn- og helligdage.

Fra den 1. oktober vil begge biblioteker have en åbningstid fra kl. 8 til kl. 21 alle ugens syv dage.  De nye åbningstider gælder også på alle helligdage. Den udvidede åbningstid indføres efter at have været afprøvet på Langå Bibliotek med stor succes, skriver filialkonsulent Lene Hove i en pressemeddelelse.

Skifter navn
Ved samme lejlighed skifter de to lokalbiblioteker navn. Kristrup Bibliotek bliver til Randers Bibliotek Syd, mens Dronningborg Bibliotek efter samme mønster kommer til at hedde Randers Bibliotek Øst.

Navneændringerne bunder ifølge konsulenten i et ønske om at "markere, at bibliotekerne anno 2011 når langt ud over grænserne for de sogne, som de oprindelig tog navn efter."

For at markere overgangen til de nye tider afholdes der åbningsarrangementer lørdag den 1. oktober kl. 10 i Randers Bibliotek Øst og kl. 11.00 i Randers Bibliotek Syd. Begge steder vil Ellen Petersen, formand for Kultur- og fritidsudvalget i Randers Kommune officielt indvie biblioteket. Der vil være kaffe, rundstykker og forfriskninger, konkurrencer for børn og voksne samt musikalsk underholdning.

Også på Hovedbiblioteket udvides åbningstiden, så der på ugeplan vil være seks en halv time længere åbent fra den 1. oktober. Fra mandag til torsdag bliver der åbent fra 9.00 til 19.00, fredag fra 9.00 til 18.00, lørdag fra 10.00 til 15.00 og søndage i perioden fra oktober til marts fra 13.00 til 16.00.